Nieuws

Alle actuele ontwikkelingen rond het Heineken Pensioenfonds

 • Vacature Manager Operations

  19 maart 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Voor de uitvoeringsorganisatie van de Stichting Heineken Pensioenfonds (HPF) zoeken wij de Manager Operations. De Manager Operations geeft (meewerkend) leiding aan een team van 4 medewerkers en is verantwoordelijk voor het tegen zo laag mogelijke kosten op juiste en tijdige wijze uitvoeren en administreren van de pensioenregelingen, en alle daarbij behorende en eruit voortvloeiende werkzaamheden.

  Lees verder
 • Corona en het pensioenfonds

  13 maart 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  In de blog willen we je informeren over de gevolgen van de ontwikkelingen op de beurzen voor de financiële situatie van het pensioenfonds en tevens over de bereikbaarheid van het pensioenfonds in deze dagen.

  Lees verder
 • Pensioenregeling per 1 januari 2020

  20 februari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  De pensioenregelingen per 1 januari 2020 zullen naar aanleiding van de CAO-overleggen worden gewijzigd ten aanzien van eenmalige toeslagen die pensioengevend waren en de opbouw van gedeeltelijk arbeidsongeschikten. Per 1 januari 2020 is de eenmalige beoordelingsuitkering CAO 1-7 en toeslag Eind RSP 16-25 niet meer pensioengevend. Daarnaast wordt per 1 januari 2020 in het reglement vastgelegd, dat de pensioenopbouw tijdens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid niet wordt aangepast.

  Lees verder
 • Blog Automatische waardeoverdracht

  20 februari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Een reguliere waardeoverdracht wordt uitgevoerd op verzoek van een deelnemer. Het kan echter zo zijn dat je van het Heineken Pensioenfonds (HPF) een brief hebt ontvangen met betrekking tot een inkomende waardeoverdracht van jouw opgebouwde pensioen van een vorige werkgever zonder dat je zelf om de waardeoverdracht hebt verzocht. Dit betreft een automatische waardeoverdracht. In deze blog leggen wij uit hoe de automatische waardeoverdracht werkt.

  Lees verder
 • Blog Samenwonen en Partnerpensioen

  30 januari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Wanneer je gaat trouwen, zijn een aantal zaken vanzelf geregeld. Maar als je gaat samenwonen, wordt er niks automatisch geregeld. Zo ook je partnerpensioen.

  In deze blog leggen we je uit, wat partnerpensioen is en wat je als samenwonende moet doen om partnerpensioen te kunnen krijgen.

  Lees verder
 • Vacature Investment Controller

  21 januari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Als Investment Controller kom je te werken binnen het onderdeel van Heineken dat verantwoordelijk is voor het pensioen van 15.000 mensen. De Investment Controller rapporteert rechtstreeks aan de Manager Finance & Control en speelt een centrale rol voor een brede groep van interne en externe stakeholders.

  Lees verder
 • Gepensioneerden eventueel een (netto) lagere aanvullende pensioenuitkering

  16 januari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  De belastingdienst heeft vanaf 1 januari 2020 wijzigingen doorgevoerd in het belastingschijvenstelsel die gevolgen kunnen hebben voor de hoogte van jouw netto pensioenuitkering.

  Lees verder
 • Premie 2020

  17 december 2019, Zoeterwoude
  Algemeen

  De premies voor de pensioenregelingen kunnen per jaar anders zijn. Het bestuur van het HPF heeft de premies voor het jaar 2020 vastgesteld. De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn licht verlaagd, de andere blijven op hetzelfde niveau.

  Lees verder
 • Gepensioneerd en op de hoogte blijven over HEINEKEN?

  17 december 2019, Zoeterwoude
  Algemeen

  Eind december 2019 zal HEINEKEN stoppen met de TAPP app. Voor actieve medewerkers is deze app al een geruime tijd geleden vervangen door een nieuw platform, Workplace, maar gepensioneerde collega’s hebben (vanwege technische redenen) geen toegang tot dit nieuwe platform. Daarom wordt er in 2020 speciaal voor gepensioneerden een HEINEKEN nieuwsbrief gestart.

  Lees verder
 • Geen toeslag per 1 januari 2020

  17 december 2019, Zoeterwoude
  Algemeen

  De beleidsdekkingsgraad was eind september 107%. Dit is te laag om de pensioenen te mogen verhogen. Gezien de beleidsdekkingsgraad van 107% van eind september heeft het bestuur moeten besluiten dat de pensioenen per 1 januari 2020 niet worden verhoogd.

  Lees verder