Nieuws

Alle actuele ontwikkelingen rond het Heineken Pensioenfonds

 • Jaarlijks bewijs van in leven zijn

  24 april 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Als je als gepensioneerde in het buitenland woont dan vragen wij bij jou jaarlijks een “bewijs van in leven zijn” op. Dit wordt ook wel een Attestate de Vita (AdV) genoemd. Dit bewijs van in leven zijn, is noodzakelijk voor de uitbetaling van jouw pensioen.

  Lees verder
 • HPF is gewoon bereikbaar voor vragen

  24 april 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  De uitvoeringsorganisatie van het HPF geeft gehoor aan de oproep van de overheid. Onze medewerkers werken daarom zoveel mogelijk vanuit huis. Daarom zijn we telefonisch slechts voor spoedgevallen bereikbaar.

  Lees verder
 • Check jouw pensioen

  24 april 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Wijzer in geldzaken heeft een aantal online tools die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over de hoogte van jouw pensioen. Eén van deze tools is de checklist pensioen. Na het invullen van een aantal korte vragen, krijg je een aantal tips voor jouw pensioen.

  Lees verder
 • Blog corona en het pensioenfonds deel 2

  24 april 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  In onze vorige blog hebben we je geïnformeerd over de gevolgen van de ontwikkelingen op de beurzen voor de financiële situatie van het pensioenfonds. Ook hebben we aangegeven, hoe het pensioenfonds bereikbaar is na het ingaan van de landelijke coronamaatregelen. In deze blog willen we je informeren over de laatste ontwikkelingen.

  Lees verder
 • Invloed corona op pensioen

  24 april 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  In de media gingen geruchten rond dat verschillende pensioenfondsen geen nabestaandenpensioen zouden uitkeren als deelnemers aan het coronavirus overlijden. Wij willen benadrukken dat dit bij het HPF niet het geval is.

  Lees verder
 • Vacature Manager Operations

  19 maart 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Voor de uitvoeringsorganisatie van de Stichting Heineken Pensioenfonds (HPF) zoeken wij de Manager Operations. De Manager Operations geeft (meewerkend) leiding aan een team van 4 medewerkers en is verantwoordelijk voor het tegen zo laag mogelijke kosten op juiste en tijdige wijze uitvoeren en administreren van de pensioenregelingen, en alle daarbij behorende en eruit voortvloeiende werkzaamheden.

  Lees verder
 • Corona en het pensioenfonds

  13 maart 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  In de blog willen we je informeren over de gevolgen van de ontwikkelingen op de beurzen voor de financiële situatie van het pensioenfonds en tevens over de bereikbaarheid van het pensioenfonds in deze dagen.

  Lees verder
 • Pensioenregeling per 1 januari 2020

  20 februari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  De pensioenregelingen per 1 januari 2020 zullen naar aanleiding van de CAO-overleggen worden gewijzigd ten aanzien van eenmalige toeslagen die pensioengevend waren en de opbouw van gedeeltelijk arbeidsongeschikten. Per 1 januari 2020 is de eenmalige beoordelingsuitkering CAO 1-7 en toeslag Eind RSP 16-25 niet meer pensioengevend. Daarnaast wordt per 1 januari 2020 in het reglement vastgelegd, dat de pensioenopbouw tijdens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid niet wordt aangepast.

  Lees verder
 • Blog Automatische waardeoverdracht

  20 februari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Een reguliere waardeoverdracht wordt uitgevoerd op verzoek van een deelnemer. Het kan echter zo zijn dat je van het Heineken Pensioenfonds (HPF) een brief hebt ontvangen met betrekking tot een inkomende waardeoverdracht van jouw opgebouwde pensioen van een vorige werkgever zonder dat je zelf om de waardeoverdracht hebt verzocht. Dit betreft een automatische waardeoverdracht. In deze blog leggen wij uit hoe de automatische waardeoverdracht werkt.

  Lees verder
 • Blog Samenwonen en Partnerpensioen

  30 januari 2020, Zoeterwoude
  Algemeen

  Wanneer je gaat trouwen, zijn een aantal zaken vanzelf geregeld. Maar als je gaat samenwonen, wordt er niks automatisch geregeld. Zo ook je partnerpensioen.

  In deze blog leggen we je uit, wat partnerpensioen is en wat je als samenwonende moet doen om partnerpensioen te kunnen krijgen.

  Lees verder