Dalende beleidsdekkingsgraad

31 oktober 2019, Zoeterwoude

Algemeen
Net als de meeste pensioenfondsen in Nederland ziet ook het HPF de beleidsdekkingsgraad dalen. Dit komt met name door de steeds verder dalende rente. Dat is slecht nieuws voor ons pensioenfonds, omdat we dan meer geld opzij moeten zetten om later alle pensioenen te kunnen betalen. Onze beleggingen gingen tot dusver wel goed, maar niet goed genoeg om de gevolgen van de daling van de rente te kunnen compenseren. Hierdoor is de financiële positie van ons fonds verslechterd. Door de dalende beleidsdekkingsgraad verwachten wij niet dat wij jouw pensioen in 2020 kunnen verhogen. Ook de jaren erna is de verwachting dat wij niet (volledig) kunnen verhogen. Een verlaging van jouw pensioen is op dit moment echter (nog) niet aan de orde. 


Naar nieuwsoverzicht