Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB)

31 oktober 2019, Zoeterwoude

Algemeen
Het HPF hanteert een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid (MVB). 
 
De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onderzoekt jaarlijks de 50 grootste pensioenfondsen in Nederland op het gebied van MVB.
Het HPF behaalde dit jaar de 30ste plaats in de ranking (vorig jaar 19). Afgelopen jaar heeft het pensioenfonds andere prioriteiten gehad. Het MVB-beleid is gevolgd, maar er zijn het afgelopen jaar geen verbeteringen doorgevoerd. Andere pensioenfondsen die dit wel hebben gedaan, zijn beter uit de ranking gekomen. Het HPF is echter voornemens vanaf dit najaar weer extra aandacht aan het MVB-beleid te geven en te kijken op welke wijze er in het beleggingsbeleid gestuurd kan worden op verdere duurzaamheidsverbeteringen.


Naar nieuwsoverzicht