Olaf Flippo is de nieuwe directeur van het Heineken Pensioenfonds

31 oktober 2019, Zoeterwoude

Algemeen

Ik stel mij graag even voor …

Mijn naam is Olaf Flippo, en per 1 oktober 2019 heb ik de rol van Frank de Waardt overgenomen als directeur van het HPF. Ik kom van de Heineken onderneming; in 2010 ben ik in dienst getreden, en heb de afgelopen 9 jaar de rol van Global Director Rewards vervuld. In die tijd heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het beloningsbeleid en de uitvoering daarvan voor de Senior Managers en Expats wereldwijd. Mooie trajecten waar ik met goede herinneringen aan terugdenk waren er vele, maar de beloningsintegratie van onze grote acquisities in Mexico, Brazilië en Asia Pacific waren toch wel heel bijzonder.

Vóór mijn overstap indertijd naar de beloningen was ik actief in de pensioenen. Zo was ik van 1997-2003 actuarieel adviseur bij PwC en in die rol ook adviserend en certificerend actuaris van een aantal pensioenfondsen. Ook in mijn rol als Global Director Rewards had ik pensioen in mijn portefeuille. Zo heb ik de veranderingen in de Heineken pensioenregeling in Nederland in 2014-2015 begeleid, en voor de senior executives vormgegeven en geïmplementeerd. Als lid en later als voorzitter van het Verantwoordingsorgaan was ik betrokken bij het HPF zelf. Het pensioenspeelveld, zowel buiten als binnen Heineken, is mij dus niet onbekend.

Maar toch, directeur van het HPF zijn is echt weer een andere uitdaging, die ik met veel enthousiasme ben aangegaan. Ik ben er trots op dat het mij is toevertrouwd de rol van Frank de Waardt over te nemen; samen met zijn team heeft Frank de afgelopen 20 jaar het fonds en het bestuur met hart en ziel ter zijde gestaan, en kundig door alle ontwikkelingen en veranderingen geleid. Ook in de toekomst zal verandering de enige constante blijven en zullen de lage rentes, de onzekere politieke situatie in de wereld en het Pensioenakkoord in Nederland al onze gemoederen bezig blijven houden. Samen met de werkgever en sociale partners, het bestuur, het Verantwoordingsorgaan, de Raad van Toezicht en het team achter de uitvoeringsorganisatie zullen we de veranderingen alert tegemoet blijven treden!Naar nieuwsoverzicht