Vacature Investment Controller

21 januari 2020, Zoeterwoude

Algemeen

Salaris: Marktconform
Als Investment Controller kom je te werken binnen het onderdeel van Heineken dat verantwoordelijk is voor het pensioen van 15.000 mensen. De Investment Controller rapporteert rechtstreeks aan de Manager Finance & Control en speelt een centrale rol voor een brede groep van interne en externe stakeholders.

Mede door veranderende wetgeving krijg jij de ruimte om deel te nemen aan projecten c.q te leiden om de organisatie voor te bereiden op de toekomst. Je werkt nauw samen met de portfoliomanagers en de risicomanager van het fonds zodat je direct betrokken bent bij de ontwikkeling van het bedrijf en de activiteiten. In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor de waarderingen, performanceberekeningen en monitoring met betrekking tot de vermogensbeheeractiviteiten. Daarnaast vervul je een belangrijke rol ten aanzien van de reguliere rapportagestromen richting het bestuur, de risicocommissie en de beleggingscommissie. Verder draag je bij aan de verdere ontwikkeling, automatisering en professionalisering van de financiële organisatie en ben je constant bezig met de vraag hoe je zaken anders, beter of slimmer aan kan pakken.

De ideale kandidaat is een energieke, zelfstartende professional met een no-nonsense mentaliteit. Je werkt pro-actief, praktisch en accuraat en je hebt de juiste drive en ambitie om binnen Heineken Pensioenfonds te groeien en het verschil te maken.

Verantwoordelijkheden
• Verantwoordelijk voor het leiden en opzetten van projecten vanuit financieel oogpunt en op het gebied van interne controle/risicomanagement om daarmee de organisatie voor te bereiden op de veranderingen van de markt;
• Nauw samenwerken met interne- (portfoliomanagers en risicomanager) en externe stakeholders (custodian en fondsmanagers) om de ontwikkelingen op de voet te vol-gen;
• Opstellen en ontwikkelen van verschillende rapportages (oa. performance, risico rap-portage en manager monitoring) in samenwerking met de portfoliomanagers en de custodian;
• Opzetten en uitbouwen van het risico & control framework;
• Nauwgezet volgen van de ontwikkelingen binnen wet- en regelgeving ten behoeve van de compliance activiteiten;
• Het opstellen van periodieke externe rapportages naar oa. DNB, de Beleggingscom-missie, de risicocommissie en het bestuur;
• Proactief bijdragen aan het verbeteren van diverse financiële processen waarbij, naast gedegen financiële kennis, breed zakelijk inzicht noodzakelijk is.

Opleiding en persoonlijke skills
• Een afgeronde masteropleiding in Financiële richting;
• Minimaal 4 jaar werkervaring, bij voorkeur in de controlling of financial audit en op het gebied van beleggingen;
• Goede communicatieve vaardigheden en een teamplayer mentaliteit;
• Kritisch analytisch vermogen, in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden;
• Gericht op kwaliteit, continu verbeteren en resultaat;
• Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Heineken Pensioenfonds
De Stichting HEINEKEN Pensioenfonds is opgericht in 1952 en gevestigd in Zoeterwoude. Het voert de pensioenregeling van HEINEKEN uit voor circa 15.000 verzekerden. Het fonds verricht in eigen beheer de administratie van de pensioenregeling en verricht zelfstandig een aantal belangrijke taken op beleggingsgebied. Er werken in totaal 15 medewerkers bij het fonds.
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het beleggingsbeleid van het HEINEKEN Pensioenfonds? Ben je een goede teamspeler met communicatieve vaardigheden? Ben je analytisch ingesteld en beschik je over een kritische blik? Ben je praktisch ingesteld en kan je zelfstandig én pro-actief werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Neem voor meer informatie contact op met Karen de Geus op 06 34 22 97 82 of karen.degeus@greenbergnielsen.nl

Voor een pdf van de vacature klik hier

 

 

 

 Naar nieuwsoverzicht