Blog Samenwonen en Partnerpensioen

30 januari 2020, Zoeterwoude

Algemeen

Wanneer je gaat trouwen, zijn een aantal zaken vanzelf geregeld. Maar als je gaat samenwonen, wordt er niks automatisch geregeld. Zo ook je partnerpensioen.

 

In deze blog leggen we je uit, wat partnerpensioen is en wat je als samenwonende moet doen om partnerpensioen te kunnen krijgen.

 

Wat is partnerpensioen?

Naast het oudedagspensioen bouwt iedereen bij Heineken ook een partnerpensioen op bij het Heineken Pensioenfonds (HPF).

Partnerpensioen is het pensioen dat jouw partner ontvangt nadat jij bent overleden.

Een partner kan recht hebben op partnerpensioen als je komt te overlijden vóór je pensioendatum maar ook als je daarna komt te overlijden.

 

Komt mijn partner in aanmerking voor partnerpensioen?

Jouw partner kan alleen in aanmerking komen voor dit partnerpensioen, wanneer hij of zij als partner bij het HPF geregistreerd is. Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan gaat die aanmelding automatisch. Dit komt omdat het HPF hier vanuit de Basisregistratie Personen over op de hoogte wordt gebracht.

Maar als je gaat samenwonen, moet je hier zelf voor moet zorgen. Om als samenwonende je partner bij het HPF aan te melden, moet je op hetzelfde adres staan ingeschreven en een kopie van een notarieel samenlevingscontract aan het HPF opsturen (Pensioenfonds@heineken.nl). Alleen dan komt je partner bij jouw overlijden in aanmerking voor het partnerpensioen van het HPF. Vergeet deze dus niet op te sturen.

Heb je ook nog bij andere pensioenfondsen of verzekeraars pensioen opgebouwd?

Niet alle pensioenregelingen kennen een partnerpensioen voor samenwonenden en de voorwaarden om als partner te worden aangemerkt verschillen ook vaak. Het is daarom verstandig om ook bij je voormalige pensioenuitvoerders en de pensioenuitvoerder(s) van je partner na te vragen, hoe het partnerpensioen daar geregeld is.

 

Vlog Partnerpensioen

Nienke Plas (influencer) heeft in samenwerking met de jongerencampagne ‘’De tijd van je leven’’ een vlog gemaakt over het belang van het aanmelden van jouw partner bij jouw pensioenfonds. In de eerste vijf minuten van de vlog wordt dit belang benadrukt. Om de vlog te bekijken klik hier.

 

 

Het Heineken Pensioenfonds

 

 

 

 Naar nieuwsoverzicht